به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمد اعتضاد رضوی با اعلام این خبر با اشاره به آغاز فعالیت بخش شبیه سازهای جراحی و اندوواسکولار مرکز جامع مهارتهای بالینی و فناوریهای نوین آموزشی، گفت: در این مرکز چهار دستگاه شبیه ساز به صورت آزمایشی راه اندازی شده تا اساتید رشتههای مختلف با این نوع جراحی ها آشنا شوند.
وی ادامه داد: در میان سمیلاتورهای مستقر شده در این مرکز نمونه مانکن بیولوژیکی وجود دارد که تقریبا تمام وضعیت های نرمال همودینامیک را می توان در آن لحاظ کرد و برای سطوح مختلف فراگیران قابل استفاده است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: این مرکز به صورت آزمایشی در اتاق عمل قدیمی بیمارستان امام رضا (ع) که قدیمی ترین اتاق عمل جراحی در استان خراسان است راه اندازی شد.
اعتضاد رضوی خاطرنشان کرد: این مرکز تلاش دارد آموزشهای دانشگاهی و ملی منطقهای را در حوزه آموزشهای سمیلاتور یا آموزشهای شبیه سازی شده مهارتی در حوزه پزشکی و جراحی انجام دهد و متعاقب آن به دنبال این هستیم تا محلهایی را برای انجام اعمال جراحی بر روی حیوانات (وت لب) طراحی کنیم.
وی از ساخت تدریجی بیمارستان و کلینیک مجازی در این ساختمان خبر داد و خاطر نشان کرد: در سایر قسمتهای این مرکز تلاش داریم فضاهای مجازی و شبیه سازی شدهای را به منظور کلینیک و بیمارستان طراحی و دانشجویان و دستیاران را در محیطهای شبیه سازی شده قرار دهیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: تلاش داریم تا از نظر توانمندی اجتماعی و ارتباطی که نیاز دانشجویان و دستیاران در ارتباط با بیمار و همکار است و سایر مهارتهای بالینی که در رشتههای مختلف در دانشکدههای مختلف وجود دارد، بتوانیم در مرحله اول خدماتی را به هفت دانشکده دانشگاه و دانشگاههای منطقه و در ادامه این خدمات را در سطح ملی ارائه دهیم.
وی گفت: در حال حاضر دورهای دو هفتهای را جهت آموزش سمیلاتور و ارزیابی این دستگاهها برای اساتید گروههای مختلف برگزار خواهیم کرد، که در پایان این مدت نتایج و ارزیابی اساتید دریافت و در نهایت خریداری این دستگاهها در صورت تامین بودجه که تا حدی انجام شده است صورت میگیرد.
اعتضاد رضوی خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که ما باید در آموزشهای پزشکی خود انجام دهیم آموزشهای مهارتی در رشتههای جراحی، دستیاری و فلوشیپی است، که باید به لحاظ اخلاق حرفهای و اصول پزشکی قبل از این که بر روی انسان و نمونههای واقعی افراد انجام شود، بر روی نمونههای مشابه مانکن و سیستمهای سمیلاتور این توانمندیهای مهارتی ایجاد شود.
وی هدف از ایجاد این مرکز را کسب پتانسیلهای لازم برای افراد و گروههای هدف قبل از ورود به محیط واقعی بالینی و آموزشی دانست و اظهار داشت: ما به دنبال این هستیم که با کسب این پتانسیل حداقل هزینه را برای بیماران در محیطهای آموزشی ایجاد کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در محیط آموزشی مسئولیت همراه با نظارت مستقیم اساتید است و اکنون نیز حداقل هزینه برای بیمار وجود دارد؛ اما برای کامل شدن این روند علاقمند هستیم از دستگاههای سمیلاتور و وت لب ها جهت کسب مهارتهای لازم استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: این یک طرح ملی است زیرا دانشگاه علوم پزشکی مشهد قطب تکنولوژی آموزشی در کشور به شمار میرود و یکی از ماموریتهای ویژه کلان منطقه ۹ که خراسان بزرگ است به بحث ارتقای تکنولوژی آموزشی اختصاص دارد و ماموریت ششم خراسان محسوب میشود.
نظر شما